ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА НА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ, ГР. ТЪРГОВИЩЕ.ТУК МОЖЕТЕ ДА НАУЧИТЕ МНОГО ЗА НАС И ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, КОИТО ВИ ПРЕДЛАГАМЕ.РАЗГЛЕДАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ В КОЛОНКАТА В ДЯСНАТА ЧАСТ НА БЛОГА, ТАМ ЩЕ ОТКРИЕТЕ ЧАСТ ОТ НУЖНАТА ВИ ИНФОРМАЦИЯ, А АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ, НА КОИТО НЕ СТЕ НАМЕРИЛИ ОТГОВОР,ПИШЕТЕ НИ НА E-MAIL : pgzemedelie.tgv@abv.bg , С РАДОСТ ЩЕ ВИ ПОМОГНЕМ.

сряда, 9 май 2012 г.

Училище с традиции, училище с бъдеще


  

     Историята на училището започва в далечната 1952 г.  На 1 май 1952 г. по решение на Министерството на земеделието в Търговище се открива едно от първите машинно-тракторни училища в страната и първото професионално училище в Търговище.      
    За шест  десетилетия тук са завършили образованието си и са придобили професия над пет хиляди механизатори, животновъди, растениевъди, шофьори, монтьори, земеделски техници, фермери, икономисти в земеделското стопанство, лозаро-винари. Много от учениците продължават да учат във ВУЗ.       
     ПГ по земеделие посреща гордо 60-годишния си юбилей и гледа с оптимизъм в бъдещето. България е част от обединена Европа, а в страните от Европейския съюз никой не може да се занимава с модерно и екологично земеделие без необходимата подготовка. Нашите възпитаници са спокойни за бъдещата си реализация. Знанията по растениевъдство, селскостопански машини, трактори и автомобили, икономика, право, маркетинг, заедно с придобитата правоспособност за водач на МПС- категория „Ткт”, „Твк” и „В” дават възможност за работа както в големи аграрни обединения, така и за  самостоятелно управление на земеделски фирми.
    Стъпили здраво върху традицията от миналия век и иновационните технологии на новото време, ние продължаваме напред.

Няма коментари:

Публикуване на коментар